Svensk kvalitet sedan 1979

Vi har rätt lösningar för alla branscher.

Produkter och utrustning

Med hjälp av ÅSS Processventilation kan du vara säker på att få den hjälp du behöver från första projektering till montering och inte minst service vid behov, långt efter inköpet av anläggningen. Vi har serviceavtal med 100-tals kunder och du kan räkna med oss under en lång tid framöver.

Vi anpassar oss efter din bransch

Vi har rätt maskiner och lösningar för att tackla stoft, damm och spån i skilda situationer. Ett viktigt mål för oss är att bibehålla en öppen kommunikation och vara lyhörda inför dina behov. Anledningen är att många faktorer måste stämma för att du ska få ut så mycket som möjligt av din anläggning. Därför erbjuder vi kostnadsfria kundbesök och god tillgänglighet hela vägen från projektering till service och underhåll.

ÅSS centralsuganläggningar finns idag hos snickerier, läkemedels- och livsmedelsindustrier och elektronik-, pappers-, däck-, bil- och möbelindustrier. Andra återkommande kunder är sjukhus, dentallaboratorier, ortopedi-, modell- och museieverkstäder.

Hittills har vi levererat och installerat över 8 000 anläggningar i Norden och övriga världen.

Läs mer i produktkatalogen

Katalogen innehåller information om alla våra produkter. Ladda ner den här, eller använd formuläret längst ner på sidan för att beställa ett tryckt exemplar.

Centralsugsanläggningar

Med högt undertryck i kombination med rätt anslutningar tar en spånsuganläggning från ÅSS bort dammet från källan. Möjligheterna till anpassning och dimensionering är mycket stor.

Processventilation

Sugkraft, volymflöde, materialval utifrån stofttyp, automatiserings-grad och uppsamlingskapacitet. Genom att lära känna ditt företag kan vi välja en spånsug som gör din arbetsplats smidigare och säkrare.

Städutrustning & tillbehör

Vi har städutrustning såsom golvstäd, bänkstäd och maskinstäd i storlekarna Ø32-60mm med anslutningar för många olika sorters städuttag.

Spånsugsanläggningar

Våra spånsugar installeras främst i slöjdsalar, men passar även på mindre snickerier, livsmedels- , papper-, elektronik-, däck-, båt-, bil-, möbel- och läkemedelsindustrier.

Luftrenare – Maxivent

Då en spånsugsanläggning inte kan ta hand om 100% av dammet som bildas vid trä- eller textilbearbetning behövs en separat luftrenare. Därför utvecklade vi Maxivent – en svensk kvalitetsluftrenare.

Punktutsug

Punktsug är lämpligt för arbetsplatser där man har behov av ett kompakt utsug med lågt tryckfall. Det kan vara vid svetsning, textilarbeten eller i olika industriapplikationer. Vi har utrustningen för alla situationer.

Kontakta oss

ÅSS Processventilation AB
Box 521
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Svarvaregatan 14
442 34 Kungälv

Telefon: 0303-109 65
Öppettider: Mån-fre: 08.00 - 16.00